La Cluj se scumpește apa și canalizarea, deși resursa de apă este gratuită și vine de la Tarnița. Cum justifică scumpirea!


Compania de Apă Someș S.A. va scumpi apa și canalizarea de la 1 Iulie 2022.

Preț apă potabilă va fi de 4,81 lei/mc inclusiv TVA (9%), iar la canalizare-epurare: de  5,10 lei/mc inclusiv TVA (9%).

Deși apa potabilă este gratuită și vine de la Tarnița, cei de la Companie au găsit unele motive pentru care prețul trebuie să crească. 

Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A”, susțin cei de la Companie. 

Aceștia se laudă că au atras o finanțare de 400 de milioane de euro pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, care, cel mai probabil, în viitorul apropiat va duce la o altă majorare a tarifelor. 

Ultima scumpire a apei la Cluj s-a făcut în 2020

Compania de Apă Someș S.A. a scumpit ultima dată apa și canalizarea în 1 Iulie 2020, tot cu 9% ca și acum

Preț apei potabile au urcat atunci la 3,85 lei/mc inclusiv TVA, iar pentru canalizare-epurare tariful la 4,09 lei/mc inclusiv TVA.

Motivele majorării de acum 2 ani au fost tot investițiile pe credite făcute în infrastructură.

Comentarii Facebook