Kaufland și Auchan ar putea fi spulberate de un nou competitor. Vezi ce lanț de supermarketuri ar putea veni în România



Piața supermarketurilor din România, condusă momentan de grupurile care dețin Kaufland și Auchan, ar putea fi dominată de un lanț de supermarketuri din Polonia.

Cel mai mare lanț de supermarketuri din Polonia, Biedronka, care deține peste 2.400 de magazine şi are afaceri anuale de 7,7 mld. euro, analizează intrarea pe piaţa de retail din România.

Intrarea în România a polonezilor de la Bie­dronka se poate face astfel printr-o achiziţie a unei reţele din eşalonul doi, cum este cazul lanţului de supermarketuri Profi, controlat de fondul po­lonez de investiţii Enterprise Inves­tors, sau Mega Image, deţinut de grupul belgian Delhaize, informează Ziarul Financiar.

Cei de la Biedronka deţin o reţea de două ori mai extinsă decât tot comerţul modern local (ce include super­mar­keturi, hipermarketuri, magazine de tip discount şi cash&carry) iar afacerile lor în 2013 sunt de 7,7 miliarde de euro, adică de aproape 5 ori mai mari decât cele ale liderului de pe piața locală, kaufland.

Profi a purtat negocieri cu cei de la Biedronka încă de anul trecut, însă nu s-au înţeles. După ce au apăsat puternic pedala expansiunii în ultimul an cei de la Enterprise Investors au reluat acum negocierile“, spune o sursă ZF din piaţa locală de retail.

Cristian Nacu, liderul la nivel local al companiei Enterprise Investors, deținătorii lanțului Profi, nu a comentat încă informaţiile privind interesul polonezilor de la Bie­dronka în preluarea Profi. Nici reprezentanţii Biedronka nu au răspuns solicitării ZF privind intrarea în România.

Comentarii Facebook