Sambata 3 Decembrie

Kaufland crește salariile, pe fondul presiunii lipsei de angajați

 

Pe fondul lipsei de personal și schimbărilor frecvente a locului de muncă, marii retaileri trec la majorarea salariilor pentru a-i fideliza pe angajați.

 

Kaufland anunță decizia de a crește salariul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine, ajungând astfel la suma de 2000 lei brut, incluzând tichete de masă. În funcție de vechime, salariul unui lucrător comercial poate ajunge chiar și până la suma de 3.800 lei brut, aceasta cuprinzând sporuri și tichete de masă. Ultima majorare a salariilor a avut loc în luna mai 2016, iar noua majorare va avea loc efectiv de la 1 martie 2017.

 

Kaufland România anunță și creșterea perioadei minime de concediu de odihnă anual, de la 21 la 22 lucrătoare, acordând astfel angajaților săi o zi de concediu în plus. Mai mult, Kaufland oferă zile suplimentare de concediu de odihnă în funcție de vechimea în companie, ajungând până la 25 de zile pe an, cu 4 zile mai mult decât prevede legislația României. Pe lângă acestea, compania recompensează implicarea angajaților săi în cauze sociale și acordă câte 2 zile libere plătite pe an pentru acțiuni de voluntariat.

 

Kaufland este prezent în România de 11 ani cu un număr de 110 magazine deschise și peste 15.000 de angajați.

Comentarii Facebook