”Jaf” în instituțiile de stat! ANAF cere restituirea primelor uriașe acordate de o societate de stat


ANAF cere ca 13 angajați din conducerea Complexului Energetic Oltenia să înapoieze aproximativ 1,5 milioane de lei, bani primiți sub formă de bonusuri.

Cei 13  angajaţi ai Complexului Energetic (CE) Oltenia au primit prime în valoarea de 1,5 milioane de lei, în 2017.

Compania este în prezent în prag de faliment iar ANAF-ul vrea acum ca banii să fie restituiți. Complexul Energetic Oltenia este o companie de stat la limita supraviețuirii, dar cu toate acestea un număr de 13 angajați din conducere au primit aproape 1,5 milioane de lei, sub formă de bonusuri la salarii, pe parcursul anului 2017, relatează digi24.ro. Acum, ANAF a emis o decizie prin care pe șefii trebuie să înapoieze bonusurile de ”perfomanță”.

Controlul ANAF în cadrul Complexului Energetic Oltenia a demonstrat că 13 șefi trebuie să înapoieze aproximativ 1,5 milioane de lei. Ovidiu Bălăcescu era membru al comitetului director la acea vreme. 4,2 ani a ocupat această funcție, iar pentru „merite deosebite” a primit cel mai mare bonus: de peste 288 de mii de lei. Acesta nu a pus spune dacă societatea a îndeplinit indicatorii de performanță. ”Indicatorii sunt consemnați în procesul-verbal. Dumneavoastră acum îmi cereți să vă spun indicatorii care au fost negociați atunci? Sunt indicatori pe parte de producție, pe parte de management, sunt indicatori care sunt consemnați și negociați în procesul verbal”, a spus pentru digi24.ro Ovidiu Bălăcescu, fost membru al comitetului director CEO Oltenia, societate care abia se chinuie să supraviețuiască.

Managerul CEO Oltenia, Daniel Burlan, a spus că raportul ANAF urmează a fi analizat și că este posibil să fie contestat în instanță: ”Există și sume prescrise în interiorul acestor valori. Nu toate sumele, dar o mare parte din aceste sume sunt prescrise, având în vedere că sumele au fost acordate pentru 2017. La Complexul Energetic Oltenia sunt în acest moment aproape 12 mii de angajați”, a spus acesta.

Comentarii Facebook