Investitii olandeze la Cluj! Ce locuri de munca se creeaza


Oamenii de afaceri olandezi din Transilvania au anuntat la intalnirea trimestriala a Cluj International Club investitii de 7 milioane de euro la Cluj si cateva sute de angajari.

Presedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Olandezi din Cluj, Kees Oosting, a vorbit despre situatia tensionata, care a existat intre Romania si Olanda in privinta aderarii in spatiul Schengen. "Ministrul afacerilor externe din Olanda a facut o declaratie prin care anunta ca ar putea vota pentru intrarea Romaniei in Schengen. Pentru noi aceasta declaratie este una optimista si plina de sperante", a spus Kees Oosting.

Acesta a mai mentionat ca cei mai mari investitori straini in Romania raman olandezii, firmele cu domiciliul in Olanda aveau la finele anului 2011 capitaluri sociale subscrise totalizand 5,37 miliarde de euro. "Comunitatea oamenilor de afaceri olandezi au fost suparati pe controversa privind aderarea Romaniei in Schengen. Afacerile prospera in ciuda acestui lucru, dar totul se va simplifica dupa ce Romania adera", a mai adaugat Kees Oosting.

Cu ocazia intalnirii de la Primaria Cluj-Napoca, Grupul Vos Logistics a anuntat ca va angaja 150 de soferi in Cluj, iar compania Fencs Industries, care detine o fabrica la Apahida, va angaja 100 de oameni.

VOS Logistics va deschide primul punct de lucru in Romania in apropierea Autostrazii Transilvania, iar Fencs Industries a investit 2 milioane de euro, la Apahida, intr-o fabrica unde produce echipamente pentru industria alimentara.

De asemenea, compania CSi a anuntat, in cadrul aceleiasi intalniri, construirea unui fabrici in Cluj-Napoca, pe Bulevardul Muncii. Investitia se va ridica la 7 milioane de euro.

Comentarii Facebook