Duminica 28 Aprilie

Investiții de peste 7,4 mil. de lei pentru dotarea spitalului de boli infecţioase din Cluj-Napoca


Peste 7,4 milioane de euro vor fi investiți în reabilitarea termică și eficientizarea energetică a Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

Printre lucrările prevăzute a fi realizate la sediul unității sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, situat pe strada Iuliu Moldovan nr. 23, se numără reabilitarea termică a anvelopei clădirii, refacerea hidroizolațiilor la nivelul soclurilor, al plăcilor teraselor și al copertinelor, precum și instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice.

De asemenea, investiția mai vizează schimbarea și modernizarea centralei termice existente, echilibrarea termo-hidraulică a corpurilor de încălzire, a coloanelor de agent termic și a rețelei de distribuție, echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior, dar și lucrări conexe pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirii.

Principalele beneficii ale investiției, ulterior implementării, vor consta în reducerea consumului anual de energie primară cu 58,56%, scăderea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu 73,35%, respectiv reducerea consumului anual de energie finală pentru încălzire cu 75,94%, transmit autoritățile județene.

Proiectul are o valoare totală de 36.920.937,04 lei, cu T.V.A. inclus, și a fost depus spre finanțare din fonduri europene nerambursabile. 

Comentarii Facebook