Sambata 26 Noiembrie

Industria cărnii de porc din Europa, amenințată de pesta porcină africană. În România sunt cele mai multe focare


Pesta porcină africană face ravagii pe întreg continentul european, amenințând astfel industria cărnii de porc. Boala progresează într-un ritm alarmant în Europa, iar ţara noastră e statul cu cele mai multe focare. Partea de est a Europei este puternic afectată de această maladie care se răspândeşte rapid în exploataţiile agricole şi duce la sacrificarea a mii de animale.

Șefii Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate animală privesc pesta porcină ca pe o ameninţare globală şi spun că statele întâmpină probleme serioase în a opri răspândirea acestei boli. De la începutul anului şi până acum peste 71.000 de animale au fost sacrificate din cauza pestei porcine africane, au fost confirmate la nivel european 285 de focare, iar dintre acestea aproape 200 doar în ţara noastră, scrie Observator.

Deşi nu afectează oamenii, pentru animale pesta porcină africană este mortală. A apărut pe continentul african în anii 60, iar de atunci a dus la sacrificarea a sute de milioane de porci şi a modificat industria cărnii de porc şi a nutreţului.

Comentarii Facebook