În magazine a început perioada reducerilor. Cum să nu fii păcălit de ofertele mincinoase


Este acea perioadă din an în care acele procente uriaşe, îmbietoare, afişate pe vitrine promit o reducere de 90% de exemplu. Doar că de multe ori nu este chiar aşa. De multe ori, clienții se lasă păcăliți de ofertele mincinoase.

Un preţ este prea bun ca să fie adevărat în momentul în care vorbim despre un produs de brand la care râvnim cu toţii, iar reducerea este foarte mare. În astfel de momente trebuie să verificăm atât calitatea, cât şi autenticitatea materialului pentru a vedea dacă vorbim despre un produs original sau unul contrafăcut. Foarte important, atunci când mergem la cumpărături în centrele comerciale să verificăm calitatea materialului, să verificăm dacă produsele au sau nu defecte şi să vedem care este preţul iniţial pentru a putea observa dacă reducerea afişată este chiar o reducere reală, scrie Observator.

Este important să fim atenţi şi în momentul în care facem comenzi pe Internet. Specialiştii de la Protecţia Consumatorului ne recomandă să analizăm cu atenţie site-urile, să vedem dacă sunt unele înregistrate, dacă plătesc taxe sau dacă sunt site-uri false. Este important să vedem dacă fotografiile sunt reale sau luate de pe alte site-uri, să vedem care este politica de retur şi cum ne putem recupera banii în cazul în care nu ni se potriveşte produsul, notează sursa citată.

De asemenea, sociologii recomandă să nu ne lăsăm duşi de valurile cumpărăturilor şi niciodată să nu luăm mai multe produse decât avem nevoie. 

Comentarii Facebook