Hypermarketul Cora ar putea dispărea din Cluj. Lanțul de magazine ar urma să fie preluat în toată țara, într-o achiziție pusă la cale în această săptămână


Primul hypermarket clujean, deschis în oraș pe data de 24 octombrie a anului 2006, s-ar putea să dispară, potrivit unor zvonuri care vorbesc despre o achiziție masivă pe piața românească

Renumitul retailer francez Carrefour ar putea prelua toate magazinele Cora din România. Tranzacția ar urma să se semneze în această săptămână şi vizează cele zece hipermarketuri şi câteva magazine de proximitate.

Cora ar fi închis anul 2021 cu afaceri de 1,55 mld. lei, cu 5% mai mici decât în 2020, fiind singurul lanț de hipermarketuri care se afla pe minus în al doilea an de pandemie. Mai mult, pierderile nete au fost de 43 mil. lei, faţă de 4,8 mil. lei profit net în 2020, potrivit surselor citate de publicaţia ZF.

Pe de altă parte, Carrefour se laudă cu performanța de 2,6 mld. de euro în vânzări cu TVA,  la nivel local local în 2022. Afacerea francezilor a reușit să crească cu 9% în România, obţinând al doilea cel mai bun ritm din Europa, după cel din Polonia.

Compania deține 400 de magazine la nivel local, sub mai multe formate, cărora li se adaugă şi operaţiunile online.

Tranzacția ce are de-o parte şi de alta a mesei investitori francezi este una dintre cele mai mari din ultimii ani.

Comentarii Facebook