Duminica 25 Septembrie

Guvernul taie sporuri și subvenții. Nu se mai dau vouchere de vacanță


Guvernul va face tăieri de sporuri și subvenții pentru a ușura presiunea pe bugetul de stat, informează surse guvernamentale. 

Ordonanța ar urma să fie adoptată miercuri și să reprezinte doar un prim pas pentru reducerile bugetare anunțate deja prin declarații publice de către premierul Florin Cîțu. 

Acesta i-a anunțat pe colegii din conducerea PNL, reuniți luni dimineața în ședința Biroului Politic Național că nu se vor mai acorda vouchere de vacanță în acest an pentru bugetari. Anul acesta se vor folosi doar voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020 care nu au fost folosite, urmând ca din 2022 să se reia acordarea acestora, dacă bugetul va permite. 

Potrivit informațiilor noastre, prin eliminarea acordării acestor vouchere de vacanță se vor reduce cheltuielile bugetare cu 1,2 miliarde de lei. 

Totodată, sporurile pentru angajații din sectorul public vor fi plafonate, sporurile pentru expunere la Covid acordate angajaților din prefecturi vor fi eliminate și va fi redusă indemnizația de hrană pentru anumite categorii de bugetari, argumentul guvernului fiind acela că unii dintre ei primesc indemnizații de hrană egale cu două salarii minime pe economie. Costurile totale pentru indemnizațiile de hrană s-ar ridica la 800 milioane de lei. 

Și transportul gratis pentru studenți ar urma să fie limitat, probabil prin impunerea unui număr maxim de călătorii. 

Sursa: Digi24

Comentarii Facebook