Fraudă pe OLX. Ce s-a întâmplat și cum au fost prostiți utilizatorii

 

OLX.ro îi avertizează pe utilizatori să nu cadă pradă țeparilor. Acest lucru arată cât de vulnerabil este comerțul prin site -uri de anunțuri, mai ales pentru utilizatorii fără experiență. 

 

Daca ai primit recent un email in numele OLX de la adresa service.olx@hotmail.com sau oricare alta adresa de email, te rugam sa nu dai curs solicitarilor si sa nu oferi niciun raspuns. Avem rugamintea sa ignori acel mesaj si sa ne transmiti de indata mai multe detalii (prinscreen sau forward pe adresa noastra contact@olx.ro), iar noi vom face verificarile necesare. Tinem sa mentionam ca nu cerem niciodata datele confidentiale ale utilizatorilor pe email (numar de telefon, numar de cont sau adresa de mail)”, precizează cei de la olx.

 

 

Zona de frauda si siguranta este una speciala, careia ii dedicam specialisti ce previn zilnic situatii si situatii. De ce? Idealul nostru este ca tu nici sa nu stii ca ai fi putut sa ai o experienta neplacuta. Si asta ne straduim zi de zi.

 

In detalii nu putem intra - se intelege :) Dar zilnic prevenim experiente care s-ar fi putut termina neplacut.

 

Cum te poti proteja de fraude:

 

nu trimite bani in avans

nu trimite copii dupa actele personale

evita sa faci schimb de produse prin curier

retine faptul ca OLX nu intermediaza plati intre vanzator si cumparator

evita ofertele de tipul 3+1 gratis

nu raspunde mesajelor in alta limba sau care par a fi traduse cu motoare de traducere automate

Te rugam sa ne semnalezi neregulile intalnite.

 

In alta ordine de idei, de mentionat este faptul ca noi nu cerem datele confidentiale ale utilizatorilor (numar de telefon si adresa de mail), decat in momentul in care se face o plata si aceste informatii trebuie completate doar pe pagina procesatorului de plati PayURomania.ro.

 

Daca ai primit recent un email de la adresa service.olx@hotmail.com sau oricare alta adresa de email, te rugam sa nu dai curs solicitarilor si sa nu oferi niciun raspuns. Avem rugamintea sa ignori acel mesaj si sa ne transmiti de indata mai multe detalii (prinscreen sau forward pe adresa noastra contact@olx.ro) iar noi vom face verificarile necesare”. 

Comentarii Facebook