Sambata 26 Noiembrie

Flota ecologică a Clujului a înconjurat Pământul de 175 de ori în 2021


Flota ecologică a Clujului, cumpărată din fondurile Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și ale Companiei de Transport Public (CTP), a înconjurat Pământul de 175 de ori în 2021.

Flota ecologică de transport public a parcurs, în 2021, 7.000.059 kilometri

Cele 41 de autobuze electrice, împreuna cu cele 90 de troleibuze și cu cele 28 de tramvaie au parcurs 7.000.059 kilometri în anul 2021. Ținând cont de faptul că la Ecuator circumferința Pământului are 40.075 km și făcând un calcul aritmetic, rezultă că în anul care a trecut clujenii au înconjurat de 175 de ori Pământul, în mijloacele lor de transport ecologice și moderne.

În această fascinantă și continuă călătorie a noastră, folosindu-ne de mijloacele noastre de transport electrice și ecologice, am reușit nu numai să călătorim în siguranță, cu cel mai înalt confort și să ajungem la timp, la destinațiile noastre, ci și să realizăm, împreună, un mare beneficiu comun. Ne-am păstrat curat aerul pe care-l respirăm și care ne ajută să trăim o înaltă calitate a vieții, aici, la Cluj Napoca.

Suntem mândri să împărtășim cu dumneavoastră această realizare, pe care am obținut-o împreună, prin folosirea cu precădere a transportului nostru ecologic, în deplasările noastre zilnice”, precizează conducerea CTP Cluj.

10.022 tone de noxe poluante nu au mai fost emise în atmosfera orașului

Prin folosirea celor 41 de autobuze electrice, a celor 90 de troleibuze și a celor 28 de tramvaie, s-a protejat atmosfera Clujului de 10.022 tone de noxe poluante. ”Noi, împreună, zi de zi, alegând să folosim transportul public ecologic, am evitat să ne poluăm aerul pe care-l respirăm cu:  9756 tone de dioxid de carbon, 106 tone de monoxid de carbon otrăvitor, 133 tone de oxizi de azot foarte toxici, care afectează direct și imediat organismul uman; 0,78 tone de metan, și peste 25 de tone de particule in suspensie, in special praf ( PM 2,5 si PM 10 ), precum și alte substanțe toxice”, mai spun oficialii Companiei de Transport Public Cluj.

Flota ecologică a CTP Cluj a tăcut 53 de milioane de călătorii, în 2021

În 2021, flota noastră de transport ecologic a efectuat aproape 53 de milioane de călătorii. Cele mai multe, peste 30 de milioane de călătorii, le-au efectuat troleibuzele. Pe locul doi au fost tramvaiele, cu peste 14 milioane de călătorii, iar pe locul trei sunt autobuzele electrice, cu 7,6 milioane de călătorii. 

De asemenea, din cele circa 125 de autobuze cu ardere internă care circulă în Cluj Napoca, toate au motoare Euro 6. 

Astfel, Primăria Municipiului Cluj Napoca și Compania de Transport Public pun la dispoziția clujenilor cea mai ecologică flotă de transport în comun din țara noastră și este o mare satisfacție să luăm act că suntem împreună în această călătorie a noastră. Că avem același scop și aceeași destinație. Să avem o viață sănătoasă, un confort ridicat, timp mai mult la dispoziția noastră și un standard cât mai înalt posibil al serviciilor noastre publice”, mai spus cei de la CTP Cluj.

În 2022, Primăria și CTP Cluj vor continua să investească în modernizarea și ecologizarea transportului public clujean și metropolitan.

Cluj-Napoca: orașul cu cele mai multe autobuze electrice din România

Clujul are cele mai multe autobuze electrice din România. În total au fost cumpărate 41 de autobuze electrice, 11 achiziționate prin fonduri elvețiene și 30 prin fonduri europene, anunță și Primăria Cluj-Napoca

Cele mai noi investiții sunt în garniturile noide tramvai care au ajuns în Cluj-Napoca în cursul anului trecut, 

Comentarii Facebook