Miercuri 8 Decembrie

Florin Cîțu, despre mărirea pragului de majorare a pensiilor: „Nu se poate altfel”


Florin Cîțu s-a arătat dispus să crească pragul de majorare al pensiilor, dar numai în condițiile în care se poate menține deficitul agreeat deja cu Comisia Europeană.

Întrebat miercuri, dacă ar putea mări pragul de 5-8% pentru majorarea pensiilor, prevăzut în programul de guvernare, premierul a declarat:

Nu este vorba de ce vreau eu sau de ce vrea PNL, este vorba despre ceea ce este sustenabil în România. Noi am preluat guvernarea în 2019 cu foarte multe dezechilibre. Le-am corectat şi am arătat că pot să guvernez o economie şi să ai rezultate bune şi făcând lucrurile transparent, predictibil.   

Acum revenind la acest sistem de a lua decizii din pix fără a ne gândi la sustenabilitatea sistemului de pensii, totul este despre ceea ce putem să facem pentru ca să nu dezechilibrăm economia. Până la urmă tot trebuie să creştem pensiile cu 30-40-50 %, dar dacă se poate.    

Există un calendar care este deja agreat cu Comisia Europeană, de dinamică de creştere a pensiilor. Dacă vrem să deviem de la el trebuie să ne gândim să rămânem în parametrii deficitului bugetar. Deci dacă vom merge cu o creştere pe o parte trebuie să luăm din altă parte. Nu se poate altfel".


Comentarii Facebook