Firma care deține Napolact face concedieri masive


Compania olandeză FrieslandCampina, care deține brandul Napolact, face concedieri masive la nivel mondial, pentru a reduce costurile.

Compania va concedia în următorii doi ani va concedia 1.800 de angajați pe plan mondial, într-un program de reducere a costurilor și pentru a crește profitabilitatea.

FrieslandCampina deține brandul Napolact și face producție în două fabrici din România.

Compania vrea să scadă costurile anuale cu 400 - 500 milioane EUR până în 2025 și să economisească 200 milioane de euro de pe urma reducerilor de personal. 

Astăzi este o zi grea pentru FrieslandCampina. În ultima perioadă, am analizat structura costurilor organizației noastre și acum anunțăm pași dificili, dar necesari pentru a ne reduce costurile. Suntem conștienți de faptul că anunțul pierderii locurilor de muncă va avea un impact mare asupra persoanelor implicate. Prin urmare, vom face tot posibilul pentru a informa și a ajuta pe toată lumea cât mai bine posibil în această perioadă dificilă. Aceste economii de costuri ar trebui să contribuie la capacitatea FrieslandCampina de a concura și de a câștiga pe piață în beneficiul angajaților noștri și al fermierilor”, a spus Jan Derck van Karnebeek, CEO al Royal FrieslandCampina N.V.

În România, compania produce lactate în Cluj-Napoca și la Târgu Mureș, având circa 570 de angajați.

Comentarii Facebook