Duminica 28 Aprilie

1.200 de apartamente apar în locul fabricii Tehnofrig. Zona Dedeman va fi sufocată. Numărul de apartamente s-a dublat în 3 ani - FOTO


Străzile Fabricii de Chibrituri și Maramureșului, în zona Dedeman, vor avea mari probleme de trafic pe fondul unui proiect mamut care apare acolo. 

Hexagon, unul dintre cei mai mari constructori din România, a cumpărat platforma Tehnofrig din Cluj-Napoca, care are 7 hectare și va construi acolo 1.200 de apartamente, spații de birouri și de retail. Se pare că Florin Mariș, CEO-ului grupului Hexagon a plătit zeci de milioane de euro pe acest teren, deținut de oamenii de afaceri Horia Ciorcilă și Dorel Goia.

Investiția care se va face acolo are o valoare de 300 de milioane de euro, dar întrebarea este cum va fi afectat traficul de construcția a 1200 de locuințe, spații de briouri și magazine?

Grupul Hexagon este extrem de influent, fiind considerat unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din țară. Aceștia au vor să cumpere și mai multe terenuri în zona respectivă și lucrează deja la autorizații. 

În 2020, acolo a fost o dezbatere publică pentru autorizarea construcției 11 blocuri, pe o suprafață de 4 hectare. Atunci se vorbea despre 600 de apartamente, dar acum cifra s-a dublat. 

Comentarii Facebook