Miercuri 24 Aprilie

După ce a spus că lasă 22.000 de clujeni fără gaz, CPL Concordia nu mai pleacă din Cluj


CPL Concordia s-a răzgândit și continuă să furnizeze gaz clienților din Cluj, anunță prefecta Clujului, Irina Munteanu. 

Și-au regândit poziția raportat la toate datele, cel putin in contextul legislativ actual”, a spus Irina Munteanu.

Publicarea Ordonanței de Urgență nr. 27 / 2022, privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei, vor asigura condițiile eficiente pentru desfășurarea activității de furnizare de gaze naturale de către operatorul economic în speță. 

Având în vedere întâlnirile de lucru și demersurile efectuate de către părțile implicate, cât și modificările legislative, operatorul a transmis o informare prin care asigură atât autoritățile județene și locale, cât și pe beneficiarii serviciilor că va depune toate eforturile pentru asigurarea activității de furnizare de gaze naturale către comunitățile aflate în discuție. De asemenea operatorul consideră, urmare a analizelor interne și a noului cadru legal, că vor fi asigurate condițiile eficiente de funcționare”, a mai precizat prefecta.

Practic OUG 27/2022 prevede că prețurile la gaz vor fi plafonate la 0,31 lei/kWh, pentru periada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023.

CPL Concordia a anunțat în luna martie 2022 că renunță să mai furnizeze gaze naturale pentru 22.000 de familii din Cluj, iar clienții trebuie să își caute un alt furnizor. ”Subliniem faptul că, în calitate de titular al licenței de furnizare, societatea noastră nu are la îndemână pârghii care să diminueze impactul evoluției prețurilor pe piața angro de gaze naturale.

Din considerentele expuse anterior, vă informăm că societatea noastră intenționează să renunțe la activitatea de furnizare, ca atare, este necesar ca în cel mai scurt timp să încheiați un contract de furnizare gaze naturale cu alt furnizor. Vă amintim faptul că toți clienții finali de gaze naturale au dreptul să își schimbe furnizorul, cu respectarea condițiilor contractuale, în termen de 21 de zile de la data solicitării. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit și nu implică modificări de ordin tehnic, indiferent de furnizorul pe care îl alegeți”, anunță CPL Concordia.

Clienții vor trebui să își găsească alți furnizori. CPL Concordia va rămâne proprietară pe țevi, dar nu va mai furniza gaze naturale.

Comentarii Facebook