Joi 2 Iulie

Dezvoltatorii imobiliari spun că locuințele se vor scumpi și în 2020


60% dintre dezvoltatorii imobilairi cred că, în 2020, locuințele se vor scumpi cu până în 10% a preţului pe mp, arată un studiu realizat pentru târgul Imobiliarium.

Pe de altă parte, circa 30% dintre aceştia consideră că preţurile vor stagna în acelaşi interval, iar 10% sunt de părere că vor scădea.

Potrivit dezvoltatorilor, cele mai mari impedimente întâlnite de la lansarea în România au fost, de-a lungul timpului, birocraţia şi lipsa forţei de muncă, urmate îndeaproape de evoluţia imprevizibilă a factorilor externi, precum programul Prima Casă, finanţarea, accesibilitatea mijloacelor de transport.

Peste 75% dintre dezvoltatorii prezenţi la Imobliarium Băneasa activează pe piaţa locală de peste 3 ani, iar restul de 25% se încadrează în perioada 1 – 3 ani. Circa 65% construiesc blocuri, 25% au în portofoliu doar proiecte imobiliare de tip case, iar aproximativ 10% se axează pe ambele tipuri de locuinţe. În plus, peste 60% dintre ansamblurile dezvoltate de aceştia se încadrează în segmentele premium şi middle price.

Târgul Imobiliarium se desfăşoară în perioada 11-13 octombrie, informează Mediafax.ro.

Comentarii Facebook