Deținuți de la Gherla s-au angajat la o firmă japoneză. Clujenii REFUZAU să se angajeze

 

Peste 100 de deţinuţi de la Penitenciarul Gherla vor lucra la fabricile Fujikura, în cadrul unui proiect pilot. 

 

Este un proiect pilot, care vizează crearea unui nucleu de angajaţi stabili, în condiţiile în care, în actuala piaţă a forţei de muncă a avea un nucleu de stabilitate reprezintă un avantaj. Iniţiativa a aparţinut Penitenciarului Gherla. Sunt 80 de deţinuţi, bărbaţi, de la Penitenciarul Gherla care lucrează ca operatori cablaje auto la fabrica Fujikura din Dej şi 30 de femei de la Secţia Exterioară a Penitenciarului care lucrează la fabrica din Cluj-Napoca. Am constatat că sunt oameni disciplinaţi, serioşi şi harnici. În funcţie de succes, proiectul ar putea fi dezvoltat”, a spus directorul de resurse umane pentru Europa de Est al Fujikura, Paul Pătraşcu.

 

Deţinuţii se bucură de faptul că pot ieși la muncă, mai ales că vor fi eliberați mai repede. ”Sunt deţinuţi care îşi execută pedeapsa în regim închis, între 3 şi 13 ani, şi care au fost selectaţi în funcţie de aptitudini pentru a lucra la Fujikura. Ei au efectuat şi un training organizat la penitenciar. Pentru fiecare patru zile lucrate li se scade o zi din pedeapsă şi primesc ca bani 40% din prestările de servicii încheiate între penitenciar şi firmă”, a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu.

 

Fujikura Automotive România produce la Cluj-Napoca și la Dej cablaje auto.

 

Firma a încercat în repetate rânduri să angajeze oameni, dar nu au găsit muncitori. În iunie 2014, Fujikura a ajuns să ofere bonusuri la angajare, 200 de lei, dar degeaba. Compania Fujikura căuta 800 de oameni, a lipit afișe pe stâlpii din foarte multe localități de lângă Dej.

 

În comuna Panticeu numai patru oameni s-au prezentat la interviuri, iar trei au fost luați pe loc. ”Au venit doar patru oameni, ce să mai zici. Cei de la fabrica din Dej ar angaja cât de mulţi oameni pot, dar nu mai au de unde. Este a treia campanie doar la noi în comună. În total, de la noi din Panticeu, s-au angajat 33 de persoane, care sunt duse şi aduse spre locul de muncă cu autobuzele companiei”, a spus primarul Aron Lungu.

 

Tinerii fug de muca la fabrică. ”Sunt şi oameni fără locuri de muncă şi care nu vor să muncească, unii sunt cu paharul în timp ce alţii sunt mai slabi de minte, şi nu ai ce să le faci. Eu chiar nu îi pot înţelege”, a mai spus primarul.

 

DISPERARE! O firmă mare din Cluj oferă BANI la angajare, dar este REFUZATĂ de oameni. Sunt 800 de locuri de muncă

Comentarii Facebook