De mâine se ieftinesc tarifele la roaming. Vezi cât vei plăti de acum



De la 1 iulie toți operatorii din România vor fi nevoiți să reducă tarifele de roaming în Uniunea Europeană.


De la 1 iulie 2014, un MB de date va costa maximum 20 de cenţi în roaming. Acest tarif poate fi aplicat de operatori, dar aceştia pot oferi şi oferte speciale. Anul trecut, tariful minimal era de 45 de eurocenți, potrivit playtech.ro.

Tariful pentru apelurile făcute va fi de maximum 19 cenţi pe minut, iar pentru cele primite maximum 5 cenţi pe minut. SMS-ul va costa 6 cenţi.

Cei mai mari operatori de telefonie mobilă din România au pregătit deja mai multe oferte.

La Orange, opţiunea Go Europe se transformă în Go Europe 10 şi oferă aceleaşi tarife pentru voce şi SMS ca în ţară, dar şi 10 MB trafic de internet, totul pentru 1 euro/zi. La depăşirea traficului alocat de 10 MB, se reactivează automat un nou pachet de 10 MB, în valoare de 1 euro.

 

Pentru cei care doresc să folosească mai mult internet în roaming pot alege una dintre cele două opţiuni noi Travel Data: Travel Data 100, care oferă 100 MB, la 5 euro, şi Travel Data 500, care include 500 MB, pentru 20 euro.

Vodafone reduce tarifele standard, în conformitate cu prevederile UE. Clienții Vodafone pot accesa opțiunea Roaming pe zi, care reduce tarifele cu 50%. Roaming pe zi le permite abonaților Vodafone să folosească minutele, SMS-urile și traficul de date incluse în abonament, atunci când călătoresc în străinătate.

În iulie și august, abonații Vodafone pot vorbi în roaming cu o taxă zilnică de 1,99 de euro pe zi, față de 3,99 de euro ep zi. Clienții pachetelor RED pot vorbi cu 1,5 euro pe zi în roaming și au și traficul de date inclus.

La Cosmote, la abonamentele companiei pot fi cumpărate opțiuni de internet și voce în roaming. Roaming Traveler se numește opțiunea de la Cosmote și e cel puțin complicată. De exemplu, pentru un apel în roaming de 4 minute se vor consuma 4 minute naționale și tariful va fi de 1,12 euro taxă de conectare apel. Orice apel de peste 35 de minute va fi taxat pentru conectarea o dată la 30 de minute.

La DigiMobil apelurile primite în roaming sunt de de aproximativ 0,01 euro. Apelurile locale sunt 0,1 euro în Uniunea Europeană, la fel și apelurile către România.

SMS-ul costă 0,03 euro, iar SMS-ul primit nu costă nimic. Traficul de internet costă 0,16 euro pe 1 MB în Uniunea Europeană, 0,21 de euro în China, 0,40 euro în Turcia și 0,57 euro în Republica Moldova.

Comentarii Facebook