De ce e Clujul diferit? Încasările la restaurante au scăzut în toată România, numai la Cluj nu


Turismul merge prost peste tot și sunt încasări slabe de pe litoral, până la agențiile care vând excursii în Grecia, Italia, Turcia, Egipt. Și nu vorbim de o mică scădere a puterii de cumpărare, ci de vânzări cu 40% mai mici.

Puterea de cumpărare a scăzut in România, este tot mai clar. În federația noastră națională avem estimările cu ce transmit colegii din țară, de la membrii din patronatele lor. În toată țara vânzările în restaurante au scăzut cu 40%. Cu o excepție: Cluj. Acolo, veniturile sunt în creștere”, a precizat Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Ce este special la Cluj

Călin Cozma, prim vicepreședintele FPIOR, a spus că la Cluj există infrastructură.

Infrastructura din Cluj este făcută. Poți să faci aici festivaluri de tot felul. Avem de la UNTOLD, care anul acesta a avut un record de spectatori, la Electric Castle, Opera Aperta, TIFF și multe, multe altele. Avem stadion, sală polivalentă, tot ce este nevoie”, a spus acesta, pentru ct100.ro. Practic ”betonarea” centrului a făcut ca tot acest spațiu să fie un teren ideal pentru festivaluri. 

Spre exemplu, în acest an între Electric Castle și Untold au fost numai 2 săptămâni. Înainte a fost TIFF și Zilele Clujului, iar la o săptămână după Untold încep Zilele Culturale Maghiare, care vor dura 9 zile. 

Clujul mai are și turism de business tot timpul anului. 

În ceea ce privește restaurantele, Clujul are tot ce vrei, și pentru turiști cu bani mulți și cu bugete mai mici. 

cf7194f00f078df08e9426811328f17f.jpg

Foto: Picnic la miezul nopții la Zilele Clujului

Comentarii Facebook