De câți bani ai nevoie în Cluj-Napoca pentru a trăi decent! Cu această sumă de persoană o duci bine?


Costurile vieții în România sunt semnificativ mai reduse decât în multe alte țări europene. Conform unui site internațional care calculează cheltuielile lunare, cel mai scump oraș din țară, în ceea ce privește nivelul de trai, este Constanța.

O familie compusă din patru membri necesită puțin peste 10.000 de lei lunar pentru a asigura un trai decent în marile orașe din România. Această sumă înseamnă că, per persoană, se cheltuiește peste 3.000 de lei lunar.

Comparativ cu multe țări europene, costurile vieții în România sunt considerabil mai accesibile, iar un top al orașelor a fost realizat în funcție de nivelul de trai.

De exemplu, în Cluj, o familie cu patru membri are nevoie de peste 10.600 de lei lunar pentru un trai decent. Brașovul se situează imediat după, cu cheltuieli lunare puțin peste 10.300 de lei pentru o familie și 2.900 de lei pentru o singură persoană.

Timișoara înregistrează costuri similare, cu cheltuieli de peste 10.200 de lei lunar pentru o familie și 2.900 de lei lunar per persoană. Aceste estimări nu includ costurile chiriei.

În Iași, costurile lunare pentru o familie se ridică la peste 9.900 de lei, iar pentru o singură persoană la 2.800 de lei. Cel mai costisitor oraș din România, în ceea ce privește nivelul de trai, este Constanța, cu cheltuieli ce depășesc 11.600 de lei pentru o familie și 3.300 de lei pentru o singură persoană. Sibiul se situează imediat după, cu cheltuieli lunare de 9.400 de lei pentru o familie. În Capitală, prețurile sunt similare cu cele din Cluj și Timișoara.

Comentarii Facebook