Cum a ajuns un sejur pe litoralul românesc să coste mai mult decât unul la Miami


Un sejur pe litoralul românesc a ajuns să coste mai mult decât unul în Miami sau Ibiza. Unii antreprenori consideră că diferența de confort este uriașă, iar prețurile au ajuns să fie unele absurde. Chiar și așa, românii se îmbulzesc pe plaje în fiecare an.

Un sejur în Miami e mai ieftin decât pe litoralul românesc

Prețurile litoralului din România cresc de la un an la altul, ajungând să depășească chiar și cele mai luxoase stațiuni din lume. O comparație în acest sens a fost făcută cu celebrul Miami, acolo unde oamenii bogați ai lumii se strâng în fiecare an. Astfel, o vacanță de 7 zile în Miami costă aproximativ 6.000 de lei, în timp ce în mamaia, în aceeași perioadă sejurul de o săptămână te va face să scoți din buzunar 10.000 de lei.

Prețul unui bilet de avion spre Miami în luna august, costă în jur de 400 de euro. Nici la categoria de mâncare, metropola din Florida nu stă rău, astfel, o friptură în Miami costă aproximativ 100 de dolari. La categoria aperitiv, prețul urcă până la 20 de dolari, în timp ce bacșișul este de 20% din suma totală. 

Pe cât de amuzant, pe cât de dramatic este. Este o diferență de confort incomparabilă. Politicile de preț practicate la noi, când vorbim de zona litoralului românesc, au ajuns în zona de absurd. Acesta este unul dintre motivele pentru care eu nu încurajez să se meargă în zona Mamaia, pentru că nu se justifică prețurile și cred că acesta este un lucru de care suntem conștienți cu toți dintre noi, inclusiv cei care sunt consumatori de entertainment mamaia. Mamaia oferă consumatorului acest sentiment de milionar de weekend”, a spus Bogdan Vlad, antreprenor.


Comentarii Facebook