Cresc prețurile nesimțite la locuințele din Cluj și în 2022? Ce spun specialiștii în imobiliare


„Orașul de 5 stele” ne va uimi și în acest an cu creșterea prețurilor la locuințe. Specialiștii în imobiliare estimează că doritorii de a achiziționa un imobil la Cluj, vor fi nevoiți să scoată din buzunare cu 20 sau chiar 25% mai mulți bani în anul 2022.

Noile ansambluri rezidenţiale sunt în dezvoltare în prezent în unul din cele mai dinamice oraşe din ţară.

Pentru 2022 estimăm creşteri de peste 20% la locuinţele din Cluj Napoca. În 2019 am avut o evoluţie galopantă pe zona de preţuri la locuinţe. Atât în 2020, cât şi 2021 preţurile au fost pe un trend ascendent“, a declarat Cristian Şimon, fondator al companiei Şimon ­& Partners, unul din cei mai cunoscuţi brokeri imo­biliari din Cluj-Napoca, pentru Ziarul Financiar. 

Acesta a mai precizat că municipiul Cluj-Napoca este după București, în topul scumpirilor pe metru pătrat la locuințe. Banii continuă să fie atrași în proiecte noi.

Până în 2020, noile blocuri erau cumpărat de oameni care dădeau în chirie apartamentele, dar acum trendul s-a schimbat. În 2020 și 2021, 70% dintre noile apartamente erau cumpărate pentru locuit.

Cristian Șimon, fondatorul Şimon&Partners, crede că cel mai mult de vor scumpi locuințele din zona centrală, cu circa 20-25% mai mult față de 2021.

Comentarii Facebook