Cresc pe bandă rulantă salariile funcționarilor publici, în plină criză economică. Unii vor primi până la 9.200 de lei


Cresc salariile funcționarilor publici, în ciuda faptului că guvernul a înghețat salariile bugetarilor. Executivul a aprobat un proiect de lege care prevede majorarea salariilor angajaților din toate prefecturile.

Practic, inițiativa legislativă propune ca funcțiile publice din cadrul instituției prefectului să devină funcții publice de stat în loc de funcții publice teritoriale, așa cum prevede acum Codul administrativ. Iar asta înseamnă automat încadrarea într-o alta grilă salarială, scrie Antena 3 CNN.

Astfel, un director general de prefectură va avea un salariu de bază de 9.283 de lei, un director general adjunct de 8.678 iar un simplu referent, de 3.950 de lei.

Impactul bugetar este de 4.300.000 de lei pe an. Și pe ordinea de zi mai este un proiect prin care personalul din instituţiile și autorităţile publice care lucrează pe proiecte pe fonduri europene să beneficieze de majorarea salariilor de bază sau indemnizațiilor de încadrare cu pânã la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat.

Comentarii Facebook