Contractul cu Bechtel e de negăsit: Parchetul îl caută de șase luni



Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a declarat marți, întrebat dacă a reușit sp găsească contractul cu Bechtel, că documentul este căutat de Parchet "de vreo şase luni".

"E o întrebare la care am mai răspuns, mai răspund de câte ori este nevoie, îl caută Parchetul de vreo şase luni", a spus Şova, într-o conferinţă de presă, potrivit .

Ministrul declara la începutul lunii noiembrie că, în calitate de ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură, nu a căutat niciodată contractul cu Bechtel, ci l-a cerut Ministerului Transporturilor, şi că nu are informaţii dacă documentul a fost găsit, dar constructorul american a promis să trimită o copie legalizată.

"Eu nu l-am căutat niciodată, pentru că acest contract este la Ministerul Transporturilor. Eu am cerut să mi se dea contractul, şi Ministerul Transporturilor nu l-a găsit. Ca atare s-au declanşat procedurile, inclusiv de natură penală", a spus Şova la acea vreme, în cadrul emisiunii "După 20 de ani".

Contractul cu americanii de la Bechtel, pentru construcția Autostrăzii Transilvania, a fost început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro, care trebuia executat până în 2012.

În urma multor modificări, contractul a fost reziliat ăn 2013, statul român urmând să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro despăgubiri şi datorii de 50 milioane de euro.

Comentarii Facebook