Consilierul guvernatorului BNR explică de ce au românii salarii atât de mici: ”Noi avem o dificultate mare”



Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a discutat în cadrul unei emisiuni despre datoria publică a României și explicat care este motivul pentru care românii primesc salarii atât de mici.

"Datoria publică este o problemă extraordinară la această oră. Datoria publică a creat întotdeauna crize puternice financiare. De 800 de ani, criza are o singură cauză: datoria publică. Datoria publică trebuie să nu depăşească 60 la sută din PIB. 100 de miliarde datoria statului român. Dar ea este şi o datorie privată, şi vorbim de băncile sau de marile companii", a declarat Adrian Vasilescu în cadrul unei emisiuni de la REALITATEA TV.

Vasilescu a explicat și care este motivul pentru care românii au salarii atât de mici. Potrivit consilierului, cauzele principale sunt productivitatea scăzută și lipsa managementului.

"Stăm foarte slab la productivitate, din cauza asta avem şi salariile mai mici. Ţine în primul rând de management. Noi avem o dificultate mare. Am umplut ţara de şcoli de management, dar nu avem management", a mai spus consilierul guvernatorului BNR.

Comentarii Facebook