Condimente ambalate la Jucu, cu data de expirare "umflata" din pix


Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj au amendat o firma din Jucu pentru ca reambala condimente si modifica data de expirare a produselor, pentru a le face mai "atractive".

"Am gasit la fabrica din Jucu circa 40 de saci cu condimente, a 30 de kilograme fiecare. Firma reambala produsele in plicuri si schimba termenul de valabilitate, care era in mod normal 2012-2013, adaugand inca 2 ani de valabilitate. Asa ceva este inadmisibil si am dispus sistarea operatiunii si intrarea in legalitate", a declarat seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj, Mircea Radu.

Amenda totala aplicata se ridica la 4.000 de lei, dar produsele nu au putut fi confiscate, deoarece inca respecta termenul de garantie.

"Am mai gasit si sute de etichete privind termenul de valabilitate si acest lucru ne ridica unele semne de intrebare privind calitatea produselor aflate in comert. Firmele au ajuns sa jongleze cu valabilitatea pentru a-si face mai atractive produsele", a mai spus Mircea Radu.

Comentarii Facebook