Comisia Europeană și FMI au respins Noul Cod Fiscal



Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional nu au fost de acord cu autoritățile române în ceea ce privește Noul Cod Fiscal aprobat recent de Parlament, a anunțar ministrul Finațelor, Eugen Teodorovici.

De asemenea, acesta a precizat că reprezentanții FMI nu vor participa la întâlnirea miniștrilor de Finanțe (Ecofin) din 14 iulie.

"Pe un un singur punct nu ne-am înțeles: Codul Fiscal. O să fie întâlnirea de la Ecofin din 14 iulie, reuniunea miniștrilor de Finanțe, iar Fondul Monetar Internațional desigur nu o să vină (în iulie — n.r.) pentru că deja are concluziile din partea Comisiei Europene. (...) Pentru Ecofin se va pregăti un raport al acestei misiuni tehnice de la București și săptămâna viitoare vom ști conținutul lui înainte de întâlnirea miniștrilor de Finanțe și vom formula un punct de vedere", a precizat Eugen Teodorovici, la finalul discuțiilor cu reprezentanții misiunii Comisiei Europene, potrivit romaniatv.net.

Printre măsurile adoptate de parlamentari în Noul Cod Fiscal se numără reducerea TVA de la 24% la 19% începând cu 1 ianuarie 2016, eliminarea "taxei pe stâlp" şi a supraaccizei la carburanţi.

Comentarii Facebook