Comercianții cu afaceri de peste 10.000 de euro pe an, obligați să accepte plata cu cardul



Comercianții care au o cifră de afaceri de minimum 10.000 de euro pe an vor fi obligați să își instaleze POS-uri și să accepte plata cu cardul.

Această schimbare vine după ce a fost aprobată legea cash back, care va intra în vigoare din 20 mai.

"Dorim să reafirmăm că nu există niciun cost asociat comercianţilor pentru implementarea POS-urilor şi a serviciului de cash-back, costurile fiind suportate de băncile acceptatoare. Pentru ca implementarea să fie cât mai eficientă şi rapidă, MasterCard îşi anunţă disponibilitatea de a oferi o derogare pentru aceste costuri până la finele anului. Legea cash-back va impulsiona dezvoltarea infrastructurii POS cu precădere în mediul rural, accelerând educarea graduală a comunităţilor asupra utilizării cardurilor", a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager România şi Moldova al MasterCard, potrivit Mediafax.

Legea cash back a fost adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaţilor și prevede introducerea obligativităţii de acceptare a plăţilor cu cardul pentru comercianţii cu afaceri de peste 10.000 euro anual, un prag semnificativ mai scăzut faţă de cel actual de 100.000 de euro.

Comentarii Facebook