Clujul, pe locul 2 în țară la nivelul salariului mediu. Cine se clasează pe primul loc


Bucureștenii încasează cel mai mare salariu mediu din țară, de 2.723 lei pe lună, depășindu-l cu 36% pe cel care li se plătește gorjenilor, care au în medie 2.006 lei, conform studiului efectuat de Paylab.ro, comparatorul salarial lansat de eJobs.

După București, în ierarhia salariilor medii urmează județele Cluj și Timiș.

Salariul rămâne, şi în 2018, principalul criteriu în funcţie de care românii îşi aleg cariera, angajatorul şi oraşul în care vor să locuiască şi să lucreze. Media salarială, la nivel naţional, creşte proporţional cu numărul de angajatori existenţi în fiecare oraş, cu industria din care fac parte, dar şi cu amploarea acestora, potrivit raportului citat.

”Veniturile medii ale angajaţilor din Bucureşti depăşesc cu aproape 100 de lei, lunar, salariul mediu net pe economie, care, la finalul lunii septembrie, ajungea la 2.688 de lei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică”, se arată în studiul citat.

Următorii în topul celor mai bine plătiţi angajaţi din România sunt cei din Cluj, care încasează lunar, în medie, 2.664 de lei. La scurtă distanţă de aceştia se află angajaţii din Timiş, care raportează o medie a veniturilor de 2.656 de lei.

Comentarii Facebook