Clujul mai cumpără 40 de autobuze electrice, articulate. Vor deservi Floreștiul și Gilăul


Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația prin care mai cumpără 40 de autobuze electrice de 18 metri lungime.

Contractul de furnizare a celor 40 de autobuze electrice articulate de 18 metri include și 18 stații de încărcare lentă și 6 stații de încărcare rapidă.

Durata contractului este de maximum 11 luni – termen de livrare pentru autobuze, 6 luni - termen de livrare pentru stațiile de încărcare lentă, 9 luni – termen de livrare pentru stațiile de încărcare rapidă.

Livrarea si instalarea stațiilor de încărcare pe amplasamentele deja pregătite vor fi efectuate cu cel puțin o lună înainte de livrarea autobuzelor electrice, se specifică în anunțul din SEAP.

Valoarea estimată a contractului este de 145,91 milioane de lei.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8 noiembrie 2022.

Compania de Transport Public Cluj are în parcul auto 41 de autobuze electrice, 11 cumpărate din fonduri elvețiene, iar restul din fonduri proprii și europene. 

Noile autobuze vor circula și spre Florești și Gilău

Acestea ne vor ajuta să deservim încet și zona metropolitană cu autobuze electrice. Până acum am avut în Cluj-Napoca autobuze electrice, dar acum vrem să mergem și în zona metropolitană. Începem cu cea mai importantă localitate, care este Floreștiul. Tot clujeni sunt și cei din Florești. Noi nu am făcut niciodată distincție între cei care locuiesc în Apahida, Baciu, Cluj sau Florești. Toți sunt clujeni și vrem să le oferim o calitate a vieții mai bună. 

Aceste autobuze sunt nepoluante și știm cât de poluantă este ruta Cluj-Napoca - Florești. 

De asemenea, vrem să ne atingem obiectivul ca în 2026 să avem în Cluj-Napoca transport nepoluant și până în 2028 în zona metropolitană”, a mai spus primarul Emil Boc. 

Edilul a spus că proiectul cere asocierea cu o singură primărie, care este cea din Florești, dar autobuzele electrice vor merge și până la Gilău. 

Comentarii Facebook