Clujul, lider national in productia de hardware si electronica

Fabrica Nokia de la Jucu a plasat judetul Cluj pe primul loc in tara in ceea ce priveste productia de hardware si electonica.

 

Potrivit unui studiu al Institutului pentru Tehnica de Calcul, prezentat de Mediafax, in judetul Cluj cresterea productiei de hardware si electronica a fost de 100%, ceea ce duce la consolidarea pozitiei de lider national al judetului. Aceeasi analiza arata ca productiile din Bihor, Timis si Brasov s-au pastrat la nivelul anului anterior, in timp ce in Bucuresti s-a inregistrat o scadere de 67%, pe fondul prabusirii marilor reteileri-asamblatori.


Studiul arata ca Bucurestiul incepe sa piarda din pozitia de pol al industriei IT, tot din cauza productiei de la fabrica Nokia din judetul Cluj. Capitala detine totusi 67% din total cifrei de afaceri din industria nationala IT&C. "Ponderea Capitalei are insa tendinta de a se diminua (scadere cu zece puncte procentuale in decurs de doi ani) in favoarea regiunii Nord-Vest datorita, in principal, productiei de la Nokia", se arata in studiu.

Comentarii Facebook