Clujenii nu vor să MUNCEASCĂ! Caut menajeră și ofer 700 de lei pentru 3 - 4 ore de muncă, dar nu găsesc

 

Criza economică nu pare a fi atât de dură la Cluj-Napoca după cum clamează unii lideri politici. Încă sunt refuzate locuri de muncă în care se oferă salarii cuprinse între 700 și 1000 de lei, care ar putea fi ocupate fără probleme de unii pensionari.

 

Două astfel de cazuri ne-au fost semnalate în ultima săptămână.

 

În primul este vorba despre o pensionară de 83 de ani, fostă directoare a unei școli din Cluj-Napoca. E.C. oferă un salariu de 700 de lei pe lună și caută o menajeră care să se ocupe de treburile casei. Programul de lucru este de maxim 3 - 4 ore pe zi, timpul în care menajera trebuie să facă curățenie într-un apartament cu 2 camere, mâncare și să facă aprovizionarea. ”Sunt în cautarea unei femei care să mă ajute. Ofer 700 de lei, cam o treime din pensia mea. Îmi este foarte greu să găsesc pe cineva serios și de încredere, pe care să îl angajez. Lumea zice că e criză, dar în realitate nici vorba de așa ceva. O femeie ieșită la pensie, care este în putere, poate foarte ușor să vină și să mă ajute. Și-ar putea dubla pensia”, ne-a spus E.C., care a vrut să-și păstreze anonimatul.

 

În aceeași situație este și D.M., mama unui băiețel de 8 ani, care oferă 1.000 de lei pentru o slujbă sezonieră. ”Am postat pe unde am putut anunțul că angajez pe cineva să aibă grijă de copilul meu timp de 8 ore pentru o lună. Ofer suma de 1.000 de lei, dar nu s-a oferit nimeni care să vină. Trag concluzia că nu e nimeni interesat să vină și să lucreze. Probabil că e o slujbă înjositoare și va trebui să aducem și la Cluj oameni din China, Filipine sau Africa, care să fie interesate de aceste joburi”, ne-a spus D.M.

 

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, susține că în județul Cluj salariul mediu este mult mai ridicat față de alte zone ale țării, motiv pentru care cei care își caută un job au pretenții salariale mai mari. ”În Cluj, nivelul de salarizare este mult mai ridicat, Clujul este pe locul 2 - 3 în țară în privința salariilor. Oamenii optează pentru aceste locuri de muncă, slab salarizate, numai în ultima instanță”, a spus Daniel Don.

 

Directorul AJOFM Cluj susține că cei care caută menajere sau baby-sitter preferă să facă acest lucru la ”negru”. ”Dacă ar veni la AJOFM și am anunța aceste locuri de muncă atunci în mod sigur ar găsi mai usor. Preferă să facă totul la negru și să nu plătească impozite. Este o sabie cu două tăișuri”, a mai spus Don.

Comentarii Facebook