Clujeni blocați în Egipt, după ce aeronava Blue Air s-a stricat

 

146 de români, foarte mulți din Cluj, au fost blocați în Egipt, după ce aeronava Blue Air s-a stricat în Hurghada, înaintea zborului spre Cluj-Napoca.

 

Avionul trebuia să decoleze joi, 26 octombrie, dar avionul s-a stricat. Pasagerii au fost urcați în avion și ținuți acolo 4 ore, iar apoi duși înapoi în aeroport. Potrivit news.ro, reprezentanţii agenţiei de turism TezTour, prin care românii şi-au rezervat biletele de vacanţă, au declarat că vina aparţine companiei Blue Air.

 

Noi suntem în Hurgada, cazați. Momentan ni s-a spus ca la ora 5 plecam spre aeroport, acum ni s-a confirmat că doar la ora 10 se va deschide aeroportul! Ieri am fost ținuți mai bine de 6 ore fără apa și fără mâncare in aeroport blocați”, a precizat pentru Realitatea TV unul dintre românii blocați, Ovidiu Brudașcă.

 

Compania Blue Air doreste sa va informeze despre zborul charter 0B9340, pe ruta Hurghada – Cluj-Napoca, programat pentru data de 26 octombrie 2017.

 

Ieri, 26.10.2017, pe timpul rulajului la sol a aparut o semnalizare la bord, iar pentru siguranta pasagerilor si conform procedurilor, s-a luat decizia de a nu decola.


Aeronava a fost supusa verificarilor tehnice, iar pana la finalizarea procedurilor s-a decis ca pasagerii sa fie transferati la hotel pentru a minimiza disconfortul.

 

In urma verificarilor efectuate de catre personalul autorizat s-a descoperit ca semnalizarea era urmare a unui contact electric deficient. Avionul a fost eliberat pentru zbor si urmeaza ca imediat dupa ce se va deschide aeroportul, atat aeronava cat si cei 148 de pasageri sa decoleze spre Cluj. 

 

In toata aceasta perioada pasagerilor li s-a acordat asistenta la sol, inclusiv mancare si bautura, fiind in permanenta legatura cu reprezentantii tour operatorului pentru care se opereaza acest zbor charter.

 

Din cauza restrictiilor de pe aeroportul din Hurghada, zborul va decola astazi, 27.10.2017, la ora locala 10:00”, a anunțat, vineri, Blue Air.

 

Avionul ar trebui să ajungă la Cluj-Napca la ora 14.40.

Comentarii Facebook