Duminica 28 Aprilie

Cele mai afectate categorii de noile măsuri fiscale. Unele firme vor trage definitiv obloanele, iar angajații vor fi trimiși acasă


Vestea bună: noile măsuri fiscale se aplică din 2024. Vestea rea, nimeni nu scapă: sunt afectate companiile mari, microîntreprinderile şi băncile. Odată cu creșterea taxelor și a impozitelor, prețurile vor exploda. Unele firme vor trage definitiv obloanele iar angajații vor fi trimiși acasă.

Din nevoia disperată de a aduna bani la buget, Guvernul mizează pe majorarea TVA. Taxa pe valoarea adăugată va crește de la 5% la 9% pentru panouri fotovoltaice și produse bio tradiționale.

Vești amare primesc și cei care cumpără sau vând dulciuri. Acolo, TVA se majorează cu 14 procente la alimentele cu conținut ridicat de zahăr. Afectați vor fi și românii care au activități sportive.

Mulți români nu vor mai avea însă nici timp și nici bani pentru a merge la restaurant. Guvernul va impune 3% impozit pe cifra de afaceri pentru domeniul Horeca. Prin urmare, hotelurile și restaurantele ar urma să majoreze tarifele și să reducă personalul. Dar Ministrul Finanțelor este de părere că noile măsuri sunt blânde.

„Cei ce au hoteluri și restaurante sunt în continuare aproape cei mai răsfățați. Pentru că au 9% taxa pe valoarea adăugată, au în continuare voucherele de vacanță, 1,8 miliarde de lei”, a explicat ministrul Marcel Boloș la Antena 3 CNN

Sunt domenii însă unde facilitățile fiscale vor fi tăiate mai devreme decât se lua în calcul. Așadar, nu vor mai fi scutiți de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate angajații din construcții, din industria alimentară, și nici lucrătorii din sectorul agricol.

Comentarii Facebook