Cei mai importanți factori de luat în considerare la cumpărarea hainelor pentru bebeluși


Felicitări! Veți avea un copil. Acest bebeluș este cel mai prețios cadou pe care îl veți primi vreodată. Abia așteptați să începeți să alcătuiți prima ținută și să adunați cele mai bune piese pentru prima garderobă a acestei noi vieți. Atunci când cumpărați haine de bebeluși, doriți să vă asigurați că bebelușul dvs. va fi confortabil și în siguranță în ținuta respectivă. De asemenea, vreți ca bebelușul să aibă tot stilul și confortul în fiecare piesă de îmbrăcăminte de copii cu care îl îmbrăcați.

Cu atât de multe stiluri, mărci și țesături de haine de bebeluși pe piață, poate fi copleșitor să le alegeți pe cele potrivite pentru băiețelul sau fetița dvs. Începeți să căutați (sau vi se oferă voluntar) sfaturi de la părinți, socri, vecini, colegi de facultate și de la persoana care stă lângă dvs. la cabinetul de ginecologie. Vă treziți apoi cu o supraîncărcare de informații și poate sfaturi contradictorii - mai confuză decât atunci când ați început.

Pentru a face această achiziție de haine de bebeluși mai plăcută, am enumerat cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când cumpărați haine pentru copii. Sperăm să vă ajutăm să luați o decizie inteligentă și informată în ceea ce privește crearea acelei prime garderobe capsulă pentru bebeluși pentru această mică ființă care va fi dragostea vieții dvs.

1. Țesătura

Bebelușii, în special nou-născuții, au pielea foarte sensibilă. Așadar, atunci când cumpără haine de bebeluși, majoritatea părinților se orientează spre alegerea unor piese confecționate din bumbac. Cu toate acestea, există și alternative, cum ar fi țesăturile pe bază de soia, care sunt durabile (delicate cu mediul înconjurător) și mătăsoase (delicate cu bebelușii), ceea ce este perfect pentru hainele pentru bebeluși. Așadar, recomandarea noastră ar fi să luați în considerare țesături precum bumbacul (în special bumbacul organic), azlonul din soia și raionul din bambus. Aceste țesături provin din natură sau sunt derivate din resurse naturale și au proprietăți bune pentru a le face potrivite pentru hainele pentru bebeluși. Evitați culorile vibrante, deoarece acestea pot conține agenți fluorescenți.

Hainele pentru bebeluși confecționate din materiale precum nailon și poliester pot provoca sensibilitate și disconfort la nivelul pielii din cauza incapacității lor de a prelua umezeala și de a regla temperatura corpului bebelușilor, așa că trebuie evitate.

2. Siguranță

Atunci când cumpărați haine de bebeluși, siguranța este esențială și uneori neglijată de părinții și familiile ocupate. În fiecare an, milioane de haine de bebeluși sunt rechemate pentru că nu respectă standardele de siguranță. Prin urmare, este vital să cumpărați haine de bebeluși care nu ridică probleme de siguranță.

Nu cumpărați haine pentru bebeluși cu decorațiuni precum fundițe, nasturi, flori și cârlige, deoarece acestea pot cauza pericole de sufocare. Dacă o piesă trebuie să conțină decorațiuni, acestea trebuie să fie bine fixate. De asemenea, evitați să alegeți haine cu șnururi și benzi în talie, deoarece acestea prezintă pericole de strangulare.

Atunci când cumpărați îmbrăcăminte de dormit pentru bebeluși, alegeți-le fie pe cele confecționate din țesături rezistente la foc (tratate chimic), fie pe cele strâmte pentru a proteja bebelușii. Acest lucru se aplică în special la hainele de dormit pentru bebeluși de 9-14 luni - bebelușii sunt foarte mobili în această etapă.

3. Mărimea

Asigurați-vă că cumpărați haine care se potrivesc bine bebelușului. Mărimea potrivită nu este doar confortabilă, ci îi permite și bebelușului să se miște cu ușurință. Bebelușii cresc într-un ritm uimitor de rapid, asigurați-vă că țineți cont de rata de creștere atunci când faceți cumpărături.

Majoritatea hainelor au măsurători standard pentru a vă ghida dacă nu sunteți sigură de mărimea care i se va potrivi bine bebelușului. Cu toate acestea, rețineți că acestea sunt orientări generale și foarte des bebelușii se încadrează între mărimi (de exemplu, înălțimea lor este de 3-6 luni și greutatea de 6-9 luni). 

Dacă nu vă puteți decide asupra mărimilor, recomandarea noastră este întotdeauna să cumpărați mărimea mai mare pentru a compensa perioadele de creștere. De asemenea, asigurați-vă că hăinuțele pentru bebeluși sunt ușor de îmbrăcat și de dat jos. Alegeți haine cu nasturi și/sau fermoare, în loc de nasturi. Din nou, evitați fantezia și luați în considerare caracterul practic.

Comentarii Facebook