Ce a pățit un turist care a ajuns la Aeroportul Cluj! Un taximetrist a refuzat să îl transporte: Nu te duc nici dacă cursa e prea ieftină - FOTO


Taximetriștii de la Aeroportul Cluj sunt acuzați de turiștii care ajung în oraș, dar și de clujenii care circula cu avionul, că refuză cursele în care plata e cu cardul. Oare de ce?

În Aeroportul Cluj, taximetristul era parcat primul în stand, dar refuza toate cursele pe care vrei sa le plătești cu cardul. De când te apropii de mașina, te așteaptă în picioare în fața ei si îți zice, doar cash. Și îi blochează și pe cei din spate, sa nu poată trece de el”, a relatat un turist.

Acesta spune că a făcut plângere pe aplicația My Cluj. Taximetristul ne-a contactat și a spus că nu a refuzat pe nimeni, ba mai mult el încărca bagaje în mașină când a fost fotografiat. 

Standul de taxi de la Aeroportul Cluj a stârnit multe discuții de-a lungul timpului, mai ales din cauza sistemului folosit. Practic dacă taximetristul care este primul la rând nu se trage, nimeni din spate nu poate avansa. În alte țări se practică un sistem mult mai eficient. Taximetriștii stau într-un punct și apar numai dacă sunt clienți, în ordinea în care au ajuns în parcare.

Pățania acestuia a deschis cutia cu reclamații din partea altora care au pățit lucruri similare cu taximetriștii de la Aeroportul Cluj.

Mai sunt cei care te refuză în Marasti ca e prea aproape și 30 de ron nu merită. Cu toate ca e 4.5 ron/ km.

Ei vor să prindă curse de Florești, Gilău dacă se poate, deși legal nu au voie sa refuze nici curse de 5 lei”, a spus cineva.

Pentru Floresti mi-a cerut 100 lei, i-am mulțumit și am comandat un Bolt pe care am dat 45 lei”, a completat altcineva.

Ultima oară când am sosit din Suedia la aeroportul din Cluj, a fost puțin după ora 12 noaptea și mă crezi că am mers pe rând la fiecare mașină de taxi să-i întreb dacă acceptă plata cu cardul? Am întrebat vreo 5 sau 6 taximetriști și toți mi-au răspuns cu “nu”, în contextul în care e ilegal să refuzi plata cu cardul… cu mașina de poliție nici la  3 metri distanță”, a spus un alt internaut.

Oamenii acuză că taximetriștii de la Aeroportul Cluj ”vânează” numai curse de Huedin, Gherla și Turda. ”Cât mai departe, dacă le spui un cartier din Cluj Napoca te refuză”, a mai scris cineva.

Toate mașinile de taxi sunt obligate să aibă POS -uri pentru plata cu cardul. “Începând cu ianuarie 2023, orice afacere care vinde produse și servicii în România și are o cifră de afaceri anuală de 10.000 de euro trebuie să dețină un terminal POS. Companiile care nu acceptă plăți cu cardul vor fi amendate”.

”În vederea sancționării refuzului operatorilor de taximetrie de a accepta plata cu cardul pentru serviciul de taximetrie, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. 1din OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, respectiv sancționarea acestora - în calitate de operatori economici furnizori de servicii de utilitate publică –pentru refuzul de a accepta încasări prin intermediul cardurilor de debit și al cardurilor de credit cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei”.

În Cluj-Napoca, lucrurile sunt reglementate demult, dar nu se aplică. Conform regulamentului de taximetrie, de la 1 ianuarie 2020 taximetriștii trebuiau să înceapă să instaleze sistemele POS, iar de la 1 martie 2021 acest lucru a devenit obligatoriu pentru a putea activa în Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook