Câți kilometri de autostradă vor fi gata în acest an. Ne mișcăm ca melcul


România ar trebui să termine încă 22 de kilometri de autostrada în 2022, pe autostrada Sibiu-Piteşti, un prim tronson între DN5 şi DN6 din A0 lot 2 şi podul de la Brăila. 

România a avut un record în materie de kilometri de autostradă finalizați, în 2012, când s-au inaugurat 160 de km o dată. De atunci s-au făcut numai cioturi de autostradă.

Astfel, în ultimii 10 ani au fost dați în folosință 600 de km de autostradă, iar acum țara noastră se poate lăuda cu 1.000 de kilometri de autostradă, conform lui Irinel Ionel Srioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Speranțele se leagă de viitor. În perioada 2024 - 2026, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ar putea fi finalizați 200 de kilometri de autostradă anual. ”Vorbim de trei zone importante - primul lot din Sibiu-Piteşti, un prim tronson între DN5 şi DN6 din A0 lot 2 şi podul de la Brăila -, care ar putea fi date în trafic anul acesta, ceea ce ar însemna 22 kilometri de autostradă livraţi în 2022”, a spus Irinel Ionel Srioşteanu la emisiunea ZF Live. 

Astfel, am putea să atingem acea mie de kilometri, faţă de 978 cât avem acum. Vor fi ani, probabil 2024-2025, în care vom putea avea şi 200 km de autostradă pe an. Important este să începem cât mai multe proiecte, să avem cât mai multe contracte, care să fie pe documentaţii mature, cu firme serioase”, a mai spus acesta.

Prin PNRR se va face și trononul de autostradă de la Cluj la Sălaj.

Comentarii Facebook