Miercuri 6 Iulie

Câți bani dau românii pe cadourile de Crăciun. Vezi și ce daruri vor să primeascăPotrivit unui studiu realizat recent, românii vor aloca, în medie, 415 lei pentru cadourile de Crăciun în 2014, mai darnice fiind persoanele de 45-54 de ani, care vor repartiza aproximativ 551 de lei, și persoanele din București/Ilfov și Oltenia, cu circa 500 de lei.

Cadourile cele mai dorite de adulți sunt bunurile materiale, precum telefoanele mobile, tabletele, televizoarele și hainele, dar mai ales banii. Dacă 74% dintre românii cu vârsta de peste 18 ani așteaptă în dar de Crăciun bunuri materiale, doar doi din zece afirmă că își doresc bunuri spirituale, precum sănătate (15% dintre români) sau fericire (3%), potrivit AGERPRESS.

O bună parte dintre români este foarte pragmatică atunci când vine vorba despre cadourile pe care și le dorește de Crăciun. Astfel, 18% afirmă că își doresc să primească bani”, a declarat Traian Năstase, managing partner la compania care a realizat studiul.

De asemenea, potrivit rezultatelor studiului realizat de iSense.Solutions, există o diferență destul de mare între ceea ce își doresc și ceea ce oferă românii de Crăciun.

În topul cadourilor făcute de aceștia se află produsele de îmbrăcăminte (23%), dulciurile (16%), produsele cosmetice/de îngrijire personală (14%), jucăriile (12%) și produsele simbolice/personalizate (9%).

Conform studiului, cadoul cel mai dorit de persoanele din intervalele de vârstă 35 — 44 de ani (24%) și 45 — 54 de ani (23%) îl reprezintă banii. Următoarele daruri în topul preferințelor românilor sunt telefoanele mobile (7%), tabletele (4,2%), televizoarele (4%) și hainele (3,7%).

Cel mai mare interes pentru telefoanele mobile este în rândul tinerilor, 20% dintre persoanele de 18 — 25 de ani așteptând astfel de cadouri.

Comentarii Facebook