Câți angajați vor avea salariile nete mai mici începând cu 1 ianuarie 2018



Angajatorii din România sunt obligați să intre, de azi, în negocieri colective cu privire la nivelul salariilor nete de la 1 ianuarie 2018, ca urmare a transferului contribuțiilor sociale la angajați. 

Astfel, la o săptămână de la adoptarea noilor modificări fiscale, aproape patru din zece partenerii chestionaţi (37%), așteaptă un răspuns de la sediile centrale ale multinaționalelor pentru a vedea ce decizie vor lua în privința salariilor începând cu 2018, relevă un studiu realizat de Adecco, cel mai mare jucător de pe piața resurselor umane la nivel mondial, potrivit realitatea.net.

Aproape jumătate (45%) dintre partenerii Adecco au în plan să mențină salariile nete ale angajaților la același nivel, indiferent dacă vor avea sau nu costuri suplimentare, mai arată studiul.

Studiul mai arată că 4% dintre companii vor acoperi parțial creșterea nivelului brut al salariaților, în timp ce 2% dintre respondenți au spus că angajații lor vor avea salarii nete mai mici din 2018, deoarece nu pot susține o astfel de majorare.

De asemenea, 10% dintre respondenți au spus că vor încerca să mențină aceleași salarii nete ale angajaților, dar nu prin creșterea salariilor brute, ci prin acordarea altor beneficii. Această măsură va fi aplicată "până când vom simți că legislația devine stabilă", declară o parte dintre respondenți.

Dintre cei care vor mări salariile brute ale angajaților, aproape 80% spun că de aceste măsuri vor beneficia toți angajații, fără excepții. Doar un mic procent (4% ) dintre respondenți au spus ca salariile angajaților se vor mări pe baza unor bonusuri date pe bază de performanță.

Comentarii Facebook