Casele de vânzare în Cluj-Napoca și Sibiu, la mare căutare


După o perioadă lungă de timp petrecută acasă, românii au început să înțeleagă nevoia de mai mult spațiu. Astfel, anunțurile imobiliare despre casă de vânzare în Cluj-Napoca, de exemplu, sau despre casă de vânzare în Sibiu sau Prahova au fost la mare căutare.

Este, până la urmă, de înțeles dorința locuitorilor din aceste zone de a face trecerea la o casă. Au văzut cât de important este să ai o grădină, un spațiu exterior doar al tău, unde să poți să îți petreci timpul, indiferent de restricțiile impuse de autorități.

De asemenea, munca de acasă i-a determinat să își dorească inclusiv suprafețe interioare mai mari pentru a-și putea amenaja un birou, de exemplu.

Impactul contextului pandemic asupra pieței imobiliare din marile orașe

Unul dintre orașele din țară în care piața imobiliară este extrem de efervescentă, indiferent de vremuri, este Cluj-Napoca. Acesta este indicat de majoritatea clasamentelor ca fiind cel mai scump oraș din țară din perspectiva prețurilor de vânzare a locuințelor.

Cererea de case de vânzare, în creștere

14% dintre participanții la un studiu realizat de către RE/MAX pe piața din România au indicat faptul că unul dintre cei mai importanți factori de influență ai pieței imobiliare din 2020 a fost creșterea interesului pentru segmentul de case și terenuri. De asemenea, cumpărătorii au început să fie mai interesați de proprietăți în cartiere noi, în zone rezidențiale, dar și de locuințe aflate în afara orașului.

Având în vedere tendințele din 2020, când cumpărătorii au început să prefere casele apartamentelor, dorindu-și o mai mare libertate, specialiștii în imobiliare prevăd o creștere sau cel mult o stagnare a prețurilor pe acest sector. 

Sibiul, o piață imobiliară în dezvoltare inclusiv în categoria case de vânzare

Un alt oraș în care piața imobiliară dă semne de dinamism este Sibiul. Acest oraș a câștigat în ultimii ani extrem de multă popularitate, iar unii români îl preferă pentru a se stabili. Dincolo de acest aspect, chiar localnicii simt nevoia de a trece și ei spre locuințe mai spațioase, din aceleași considerente menționate mai devreme.


Comentarii Facebook