Bugetari cu salariu mediu de 10.000 de lei pe lună în România. Despre ce companie este vorba


Angajații din compania de stat Energonuclear beneficiază de un salariu de peste 10.000 lei pe lună.

Câştigul mediu lunar pe salariat de terminat pe baza cheltuielilor de natură salarială în acest an în compania de stat EnergoNuclear este de 10.647 de lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii, publicat în Monitorul Oficial, informează Agerpres.

Energonuclear este compania de proiect creată pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. Iniţial, ea avea şase acţionari privaţi (ArcelorMittal, Enel, GDF Suez, Iberdrola, RWE şi CEZ) şi unul de stat, Nuclearelectrica, însă acţionarii privaţi s-ar retras rând pe rând din 2007 până în 2014.

Enel şi ArcelorMittal au decis să se retragă din proiect la sfârșitul anului trecut, iar acţionarii Nuclearelectrica au hotărât că societatea va continua să funcţioneze ca o filială deţinută integral de Nuclearelectrica până la finele anului 2014.

Astfel, bugetul de venituri şi cheltuieli prevede un salariu de 10.647 de lei pe lună pentru fiecare din cei 25 de angajaţi ai societăţii. Cheltuielile totale cu personalul se ridică la 4,6 milioane de lei.

Investiţiile aprobate pentru acest an au un total de 34,3 milioane de lei, din care cea mai mare parte, respectiv 29,6 milioane de lei, sunt cheltuieli cu bunurile şi serviciile.

Comentarii Facebook