BT Mic a finanțat peste 1.000 de afaceri mici prin InvestEU, în doar patru luni de la anunțarea programului în România


BT Mic a finanțat peste 1.000 de afaceri mici în decurs de patru luni, prin programul InvestEU, intermediat de Fondul European de Investiții (FEI).

Pentru antreprenorii aflați la început de drum, parteneriatul, anunțat anul trecut, înseamnă oportunități de finanțare cu garanție europeană. BT Mic este prima instituție din România care a semnat o nouă colaborare cu FEI în cadrul InvestEU.

Ce înseamnă primele finanțări din cadrul programului: 

Impact local: cele peste 1.000 de afaceri mici sunt în 500 de localități din România, având  activitate în aproape 200 de domenii;

Acces la finanțare: pentru 75% dintre clienți, acestea sunt primele finanțări de business; 

Incluziune financiară: aproape 20% dintre clienți sunt start-up-uri, cu activitate de sub un an.

Ne bucurăm că am ajuns într-un timp atât de scurt la mai bine de 1.000 de antreprenori. Continuăm în aceeași direcție pentru a facilita accesul la finanțare pentru cât mai multe afaceri care sunt la început de drum”, declară Cristina Sindile, CEO BT Mic.

Parteneriatul cu Fondul European de Investiții facilitează acordarea de credite pentru 7.500 de afaceri mici, în valoare totală de 100 de milioane de euro.

Ce este BT Microfinanțare

BT Microfinanțare (BT Mic) face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania și se adresează companiilor cu o cifră de afaceri anuală de până la 1 milion de lei din toate domeniile de activitate. BT Mic facilitează accesul la finanțare: peste 70% din clienți au luat primul credit de business prin intermediul său. Până în prezent, compania a sprijinit peste 23.000 de afaceri mici să crească.

Comentarii Facebook