Boc vrea sa modifice legislatia pentru ca mai multe blocuri sa fie reabilitate termic

Premierul Emil Boc a declarat astazi la Zalau ca guvernul intentioneaza sa modifice legislatia, astfel incat municipalitatile sa poata accesa mai usor imprumuturi bancare, si, in acest fel, reabilitarea termica a blocurilor sa continue.

 

"Blocurile vor fi declarate unitati de utilitate publica, pentru ca este un proiect extrem de important pe care dorim sa il sustinem", a spus premierul.

 

Potrivit programului, 50% din fondurile pentru reabilitarea termica sunt asigurate de la bugetul de stat, 30% de catre primarie si 20 la suta de catre locatari. Astfel, daca municipalitatile ar putea accesa mai usor fonduri, considera premierul, mai multe blocuri ar fi reabilitate.

 

Emil Boc spune ca este importanta si o informare mai buna a asociatiilor de locatari pentru ca programul sa aiba succes si a dat exemplul Clujului.

 

"In Cluj-Napoca s-a facut din timp informarea cetatenilor si se vede ca sunt printre cele mai multe cereri de obtinere a finantarii pentru reabilitarea termica. Vom realoca la nivel national fondurile care nu sunt cheltuite, pentru ca se merge pe principiul primul venit primul servit", a spus Emil Boc.

 

In Cluj-Napoca s-au inscris in programul de reabilitare termica 487 de blocuri cu aproape 20 de mii de apartamente. Pana acum au fost finalizate 11 blocuri in 2008, 5 in 2009, iar alte 79 sunt finalizate in proportie de 90-95%. 

 

Comentarii Facebook