Boc vrea la Cluj-Napoca impozitarea averilor. Cei cu locuințe mai multe să fie arși la buzunar


Primarul Emil Boc a spus că în 2022 va fi modificat Codul Fiscal, astfel că cei cu locuințe multe vor fi impozitați suplimentar. 

Luni, 4 octombrie, consilierii locali au aprobat pentru anul 2022 aplicarea suplimentar a unei cote diferențiată de impozit în funcție de zonă, pentru stimularea investițiilor în cartiere: 15% – zona A; 10% – zona B; 5% – zona C; 1% – zona D.

Am primit propunerea dvs., am analizat, cu proiecție pentru venituri, la limita putem accepta, decizia va apartine dvs. Cu mențiunea ca, anul viitor, printr-o modificare la cadrul actual existent sau al codului fiscal, sa putem veni cu prevederi ca sa fie extrem de tintite: adică, pentru cei care dețin in proprietate un apartament, sa creasca impozitul după numărul de imobile. Gradul de impozitate sa creasca corespunzător, ca o expresie a solidarității și a faptului ca într-o comunitate trebuie sa avem o viziune închegată. Și în calitate de președinte a Asociației Municipiilor port discuții cu colegii mei și cu Guvernul pentru flexibilizarea codului fiscal, ca sa ne permita aceasta impozitare în funcție de averi, pentru a-i proteja pe cei care o duc mai greu”, a declarat edilul Emil Boc.

Pe lângă impozitul datorat pe clădire, se va mai achita în plus 20% dacă proprietarii nu au respectat autorizația de construcție și 50% în plus dacă nu dețin autorizație.

Comentarii Facebook