Duminica 28 Aprilie

Boc nu a abandonat lupta pentru proiectele Clujului! Așteaptă banii pentru Centura Metropolitană și Metroul Clujului


Primarul Emil Boc este încă încrezător că proiectele mari ale Clujului vor primi finanțare europeană. 

Pentru Metroul de la Cluj s-a reușit obținerea unei finanțări de 300 de milioane de euro, din miliardul de euro cerut. ”Metroul de la Cluj, ba da, sunt 300 de milioane pentru metroul de la Cluj prin PNRR și 300 de milioane pentru cel de la București”, a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a spus că sunt alocați bani numai pentru 5 din cele 19 stații de metrou. ”Din păcate, nu s-a reușit negocierea pentru ca Emil Boc și Clujul să primească miliardul respectiv, a primit doar 300 de milioane (n.r. de euro). Din cele 19 stații de metrou, vor fi doar cinci stații”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena 3. Acesta a spus că metroul va avea numai cinci stații: ”Începem un metrou care va duce de la Florești până la Apahida, adică până după aeroport, dar nu reușim, din păcate, să-l facem integral din PNRR, din PNRR facem doar cinci stații”. 

Primarul Clujului, Emil Boc, este încă optimist. ”Așteptăm finalizarea strategiei Guvernului care integrează proiectele în PNRR și în Programele operaționale pe fonduri europene 2021-2026.

Sunt doua surse de finanțare, sunt în lucru și așteptăm finalizarea strategiei”, a declarat primarul Emil Boc, pentru Știri de Cluj.

Conform unor surse, Centura Metropolitană a Clujului nu va primi finanțare din PNRR, iar Metroul Clujului a primit numai o treime din finanțare. 

Comentarii Facebook