Joi 9 Februarie

Banca Transilvania vrea să acorde dividende. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmplă acest lucru

 

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a decis să propună Adunării Generale a Acționarilor distribuirea profitului anului 2015 prin acordarea unui dividend excepțional în numerar.

 

Este pentru a doua oară în ultimii 20 de ani din istoria BT când banca acordă dividende în numerar. Hotărârea are la bază atât rezultatele pozitive ale Băncii Transilvania din 2015, precum şi surplusul de capital BT. 

 

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, a declarat că: ”În ultimii 20 de ani, banca noastră a susținut în mod continuu sute de mii de firme pentru atingerea obiectivelor de business. Banca Transilvania a acordat o singură dată dividende în numerar, în valoare de 50 milioane lei, în anul 2009, urmând o politică de reinvestire a profitului pentru asigurarea creșterii durabile. În acelaşi timp, în anii de criză, în perioada 2008 – 2015, banca a fost unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, plătind taxe şi impozite directe şi indirecte de 2,7 miliarde lei. Pe măsura rezultatelor unice din 2015, datorate consolidării businessului BT, propunem acordarea de dividende pentru toți cei aproape 28.000 de acționari BT, cu mulțumiri pentru încrederea acordată”.

 

Ömer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania, afirmă: ”Banca Transilvania are un surplus de capital care, în condițiile unei abordări prudente şi responsabile, va permite obținerea unor randamente bune. Dincolo de acordarea acestui dividend excepțional, BT va continua să investească în finanțarea creşterii prin reinvestirea profitului. Banca are planuri mari şi intră într-o nouă etapă de dezvoltare, consolidându-se ca platformă pentru finanțarea economiei - începând cu persoanele fizice, până la companiile mari”.

 

Banca Transilvania a va repartiza un profit net de 2.417.668.444 lei și va acorda dividende în valoare de 1.200.000.000 lei.

 

De asemenea, va fi realizată o majorare a capitalului social cu suma de 620.000.000 lei prin emisiunea de acțiuni gratuite

 

Dividendul brut/acțiune va fi de 0,39 lei.

 

Adunarea Generală a Acționarilor care va avea pe ordinea de zi aprobarea acestei propuneri este convocată pentru data de 27 aprilie a.c., respectiv 28 aprilie a.c. - a doua convocare.

Comentarii Facebook