Marti 9 Martie

Banca Transilvania dă LOVITURA! E tranzacția ANULUI

 

Banca Transilvania a anunțat că a preluat 100% din acțiunile unei bănci care deține în România o importantă cotă de piață.

 

BT şi Volksbank România vor funcţiona ca entităţi bancare distincte în următoarele luni, până la finalizarea formalităţilor legale şi obţinerea tuturor aprobărilor aferente. După închiderea tranzacţiei va începe integrarea Volksbank România în structura BT.

 

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, declară: ”Achiziţionarea Volksbank România este parte a strategiei de creştere şi consolidare a BT şi reafirmă angajamentul băncii de a fi atât un jucător activ, cât şi susţinător al economiei româneşti. După integrare, având în vedere cotele de piaţă ale celor două bănci, Banca Transilvania îşi va continua planul de a ajunge pe locul 2 în topul băncilor din România. BT este bine capitalizată, are lichiditate mare, o cotă de piaţă în creştere şi rezultate financiare pozitive”.

 

Banca Transilvania şi Volksbank România sunt bănci universale şi au în comun modelul de business, categoriile de clienţi cărora li se adresează şi piaţa autohtonă. Ca rezultat al tranzacţiei, BT îşi propune armonizarea punctelor forte ale celor două bănci, pentru eficientizarea activităţii, costuri mai mici pentru clienţi, reţea mai mare de sedii şi produse noi. În prezent, Banca Transilvania este cea mai mare instituţie bancară cu capital privat majoritar românesc şi se află pe poziţia a treia în topul băncilor din România, cu o cotă de piaţă în funcţie de active de 9,7%, în creştere.

 

Consultanţii Băncii Transilvania pentru această tranzacţie au fost: Legal – Casa de avocatură Peli Filip, Financiar – KPMG România, Investment Banking – VCP Vienna Capital Partners.

 

În ceea ce priveşte Volksbank, aceasta a avut ca şi consultanţi: Legal - Schoenherr şi Asociaţii, respectiv Investment Banking – Rothschild. 

 

Foto: De la stanga la dreapta: Omer Tetik - Director General, Banca Transilvania; Horia Ciorcila - Presedinte, Consiliul de Administratie, Banca Transilvania si Michael Mendel - Chairman of the Board of Directors, Volksbank Romania

Comentarii Facebook