Duminica 28 Aprilie

Auchan ținea 55.000 de litri de apă minerală în soare. Ce amendă a primit

 

Hipermarketul Auchan a fost amendat de inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj pentru că ținea 55.000 de litri de apă minerală în soare.

 

Un clujean a făcut această sesizare rezlamând faptul că apa era ținută în condiții improprii, vizat fiind Hipermarketul Auchan, conform unor surse. 

 

Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean de Protecție a Consumatorilor Cluj (CJPC) au găsit în curtea interioara a operatorului economic ”depozitată, sub directa influenţa a razelor soarelui, la o temperatură de 35 grade, deşi producătorii indicau pe etichetă păstrarea apei la loc uscat şi răcoros, ferit de îngheţ şi razele directe ale soarelui, o cantitate de 55.704 litrii diverse sortimente de apă minerală, echivalentul a 74 euro paleţi.

 

Totodată, menţionăm faptul că producătorul, în documentele ce cuprind condiţiile de transport şi depozitare, stipulează că în cazul nerespectării condiţiilor de depozitare “nu mai răspunde de asigurarea  perioadei de garanţie şi a parametrilor calitativi ai apei”.

 

Alte abateri identificate cu ocazia controlului au fost legate de  informare- etichetare, netraducerea în limba română a elementelor de identificare-caracterizare”, se arată într-un comunicat al CJPC Cluj.

 

Auchan a primit o amendă de 30.000 de lei pentru aceste abateri.

Comentarii Facebook