Aproape jumătate dintre angajații din România sunt nemulțumiți la locul de muncă. Salariul, principala problemă pentru români


Aproape jumătate din angajații români se declară nemulțumiți de locul lor de muncă, conform unui nou sondaj.

Astfel,  41% dintre angajaţi sunt nemulțumiți şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele motive de frustrare. 

Principalul motiv de nemulțumire la muncă este salariul, fiind menționat de 67,3% dintre respondenţi.

Lipsa oportunităţilor de promovare este un alt motiv de frustrare pentru angajaţi, regăsindu-se în răspunsurile a 29,9% dintre participanţii la studiul realizat de eJobs.ro şi Up România.

Printre lucrurile care le ridică probleme angajaților români, pentru care ar fi dispuși să-și părăsească jobul se numără și relaţia cu managerul (28,7%), lipsa recunoaşterii muncii (25,4%), pachetul de beneficii (22,5%), volumul de muncă (22,4%), relaţia cu echipa (21,3%), programul de lucru (20,2%) ori lipsa unui echilibru între job şi viaţa personală (19,5%).

Alte motive menţionate în sondaj au mai fost mediul de lucru, proiectele în care sunt implicaţi, instabilitatea job-ului sau lipsa feedback-ului. 

Cu toate că aproape jumătate dintre respondenţi recunosc că sunt nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de jobul actual, 31% cred că interesul şi implicarea lor în activităţile pe care le desfăşoară în companie sunt mult mai ridicate mai ridicate comparativ cu anii precedenţi.

Sondajul a fost realizat în perioada martie - aprilie 2024, pe un eşantion de 4.086 de angajaţi şi 380 de companii.


Comentarii Facebook